I died a little today

And went to HEAVEN! =D

Jag har haft en grym dag! Först var jag på the masonic temple men det ska jag berätta mer om imorgon och visa bilder på. Men efter det åkte vi till springfield mall, och jag blev så lycklig när jag såg



Det är en sån härlig affär och jag tänkte att min dag var gjord för att jag har längtat efter att gå in i den affären så länge men



sen hittade jag en ännu mer humpalicious affär =)
Erika du kommer älska denna, men



Du kommer gifta dig och skaffa massa söta barn med den här, för det gjorde jag ^^
Alltså det är en helt ny nivå av affär, som en stoor gigantiskt gammaldags godisaffär, fast med UNDERKLÄDER, SMINK, PERFUMES och massa andra hemligheter tjejer har.


Min nya BH is the shit!

Sen var vi ju så klart på American Eagle... mmmmmm mums

puss

Helgplaner

Denna helgen har jag ledig både lördag och sönda, det ska bli gött och jag och Natalie har redan stora planer.
På min första metro färd in till DC åkte vi förbi denna byggnaden.


Jag undrade vad det var för en byggnad och fick svaret att det är ett


Frimurar tempel, som under vissa tider är öppet för allmänheten och har guidade turer. Det tycker jag såklart är asballt så dit ska jag och Natalie på lördag =) Efter det ska jag förförsta gången till Springfield Mall (det riktigt stora köpcentret i min stad) och sen ska vi möta en aupair från New Zeland för lunch.

På söndag ska vi till en stor nöjespark som kallas Six Flags



IT WILL BE WICKED!

En heldag med Natalie =)

Yes Natalie åke till DC och gick på...




Där vi såg massa



Viktiga gubbar



Som vi posade med



På olika sätt



Sniffade på



Härmade



Och petade på ^^



Och satt eventuellt i knä på o_O



Och det är det närmaste jag har varit en kille sen jag kom hit =P
Eller tja, det var ju inte riktigt sant...





Han var CIA, ganska stel av sig men tall and dark ^^ Nää skämt och sido så träffade jag faktiskt min första livslevande FBI agent senare på kvällen hemma hos Natalie, sug på den ni ;)



Sen var det ju Tom, alla mobbar honom för att han är kort men han är ju för fasen den enda grabben i normal längd av alla kändisarna!



Brad och hans



Vandrande pinne...



Sen hängde jag lite med Bob Dylan =)



Natalie hängde ju såklart också med några av dem =)



Natalie är verkligen tiny...



Och Denzel är STOR...



Vi hängde med mer musik folk













Dansade lite



Och avslutade med lite fler politiker...













Träffade paret Obama och lånade hans kontor lite



Fast det coolaste med det var skrivbordet som visat i Da Vinci koden =)



Det var allt för denna gången, någonstans efter denna bilden tog mitt batteri slut, det var synd för efter vaxmuséet vandrade vi omkring i 5 timmar i downtown DC och såg massa intressanta och vackra saker.

Puss på er!




Depeche mode?



Näää inte alls, Muse =) från nya albumet "The resistance"

Något som oroar mig....

Först och främst, så hade jag i första hand tänkt att göra inlägg med några utav de hundratals bilder som jag har tagit den senaste tiden, men det tar sån himla tid och jag är så förbaskat trött.

Orsaken till varför jag är trött är dels för att jag har varit riktigt aktiv de senaste dagarna och dels för att jag har haft skit svårt för att sova.


Sömnen beror på ett samtal som jag hade med grannarna som bor två hus upp på gatan här om dagen.

Dem är ett par i 30-35 års åldern som precis flyttat hit från colorado. Jag tror att Pappan jobbar inom flygvapnet och mamman har jag ingen aning om. Hur som helst kom vi in på spindlar via min kommentar om att "allt är större i USA". Vilket ledde vidare till samtalet giftiga spindlar.

Ja för det har dem här i USA två sorter, den ena värre än den andre. Den första är svarta änkan.



den andra spindeln är the brown recluse



Mannen förklarade för mig de olika kännetäcknen på spindlarna, storleken och så vidare. Jag hade sett dokumentärer om svarta änkan innan och blev lite förskräkt när han sa att den fanns här.
hans svar på min reaktion blev

"- Jag skulle hellre ta ett bett från svarta änkan vilken dag som helst än ett bett från the brown recluse"

Jaså varfördå?  Blev ju naturligtvis mitt svar. Då förklarade han för mig att svarta änkan har ett nervgift som påverkar hela nervsystemet, det kan paralysera hela kroppen, läskigt värre, men det finns motgift för det, även om man kan få permanenta skador.

Men the brown recluse däremot har ett gift som verkar lokalt och bryter ner vävnaden i det området där man blivit biten, hud och muskler allt bara dör, efter några dagar och som i bästa fall efter lämnar ett stort gropigt ärr men som ofta efterlämnar ett stort gapande hål som inte riktigt vill läka.

varning för starkt material -----> http://www.your-inner-voice.com/brownreclusespider.html

Ni som känner mig lite närmare vet att jag har fruktansvärd spindelfobi, och fobi är inte ett ord jag använder lätt i sammanhanget, spindlar är oerhört ångestframkallande för mig och rädslan är helt oproportionerlig till det verkliga hotet. Det är alltså en rädsla som inte går att rationalisera bort.

Och efter att han berättat vad han berättat så ville jag naturligvis försäkra mig om att denna sortens spindlar är ovanliga näst intill oexisterande.

Då berättade han för mig att till motsatts till vad folk tror så är dem ganska vanliga, men dem gillar lite mer avskiljda platser, men här om dagen hade han hittat en svarta änkan på framsidan av sitt hus när han höll på i en rabatt kring ett träd, detta är trettio meter ifrån vårt hus, på en gräsmatta där hans barn brukar leka.

och när dem bodde i  Colorado så hade mamman hittat en brown recluse i handuken hon skulle torka sin nyfödda bäbis med.

Så nu är grundtanken några dagar senare "okey, vad räknas som avskiljt i så fall?"

och så inser jag att jag inte längre känner mig säker på mitt rum, det är då en gammal bekant sticker in sitt huvud genom dörren och säger:


-Kommer du ihåg mig?
-Jag tog med mig en present, lite tvångstankar kan man ju aldrig få för många av, säger han och ler illvilligt...




Why?!



M&M är rent ut sagt så j-vla äckliga men nog fan ligger jag på sängen nu och äter dem. Dem borde ha en sån där varningslapp på sig som ciggarettpaket, för det finns inte en själ som bara tar en och lämnar resten.

Anyway, här ligger jag efter min arbetsdag (en fredagkväll) för trött för att göra mycket mer än att äta m&m:s , äcklas, surfa och vänta på att Lisa ska få tummen ur att svara på telefonen. Jag borde ha nått bättre för mig, fast å andra sidan så har jag ju grejer i helgen och jag sov nästan inget inatt. Jag hade en kort as mysko dröm om ett ex inatt och efter det kunde jag verkligen inte sova.

Nu är m&m påsen äntligen slut.

Videoblogg =D

Ja äntligen, men ni får ha överseende med min hantering av kameran, det e inte lätt när det är svårt, okey ;-)








Cicadorna

Som jag lovade kommer här ett klipp med the freaking scary cicadas, det är svårt att få med djupet i ljudet ordentligt, men vissa dagar när det är riktigt varmt och dem är riktigt glada eller what ever så  sitter dem fan i svärmar i vart enda träd, och det är nästan öronbedövande.





Fler bekännelser...

Några till som jag missade att lägga in i förra =0!




Måste man ju köpa när man är i NY



Jaa jag köpte en Hanna Montana t-shirt också, hon är grymt populär här borta, galet, men T-shirten var fin =D

En shoppaholics bekännelser...

Här kommer mina senaste bekännelser....



Ny datorväska behövde jag ju såklart innan jag åkte...





Och äntligen en ny kamera, så nu kommer det komma massa nya bra bilder =)





Mysiga återfuktande sockar är ett måste i ett AC rum när man sover..





En helt awsome t-shirt (fram)



(bak)





Ja, jag är skadad, men jag var tvungen att ha den när jag såg den, jag skyller det på sena vampyrkvällar när jag var 4 =P känn dig träffad Marita ;-)





And a bag ^^ (den ser blå ut på bilden men den är lila)




Och grymma skor från Hush Puppies =D





"When in Rome..." Yanke candle luktar såå gott i mitt rum.




Början på min snöglob samling =)




Och det absolut bästa av allt som jag velat ha enda sen jag såg The Illusionist

så här funkar den:









Praktiska lärdomar

Här kommer ett kort inlägg om några saker jag lärt mig sen jag kom till USA:


- Allt är inte stort i USA (speciellt inte portionerna hemma hos min värdfamilj) nej, det mesta är gigantiskt...



-Med ovanstående i åtanke.... kan jag inte rekomendera att köra vilse på en amerikansk militär bas, speciellt inte när man letar efter ett ställe som är classifierat (inte finns på kartan) och jag kan meddela att GPS funkar inte inom militärområden.








- Vi svenskar har ingen aning om vad trafikstockning betyder och har inget som ens liknar USA:s motorvägar, I's hell on earth, 6 filer i en riktning och ett riktigt jäkla skatbo när man ska ta sig ur.





Detta kommer säkert bli en serie för jag har inte tid med fler just nu.
Simma lugnt!

Puss K




Kulturchock

Hej allihop!

Jag vet att det har blivit långt mellan uppdateringarna. Det finns flera anledningar till detta, dels så har jag haft så sjukt mycket att göra så det har helt enkelt inte funnits tid, vi har hittat på flera saker varje dag sen jag kom hit och den tiden jag har varit ledig på har jag använt till att komma iordning, åka och handla det jag behövt och skypa med min familj.

Hur som helst så ska detta inlägget handla om kulturchock vilket är en annan anledning till varför jag inte uppdaterar så ofta. När man kommer och möter en ny kultur så är det så ofantligt mycket nya intryck hela tiden. Allt är nytt och det som inte är nytt, måste man komma underfund med att det fungerar likadant, för man kan inte ta förgivet att det ska vara samma bara för att det verkar/borde vara det.

Ett exempel på detta är att jag följde med min värdfamilj till kyrkan förra söndagen. Familjen är lutheraner, och för er som inte håller koll så är även svenska kyrkan luthersk, och nästan alla har ju någon gång varit på en gudstjänst, frivilligt eller mindre frivilligt ;-).

Det var en speciell gudstjänst för att Amanda was "acculiting". Vad är detta? Det har vi ju inte i svenska kyrkan.



Jo det innebär att när man är i åtta års åldern får man vara med och tända ljus i en "officiell" liten cermoni, och efter att man gjort detta tar man nattvarden för första gången. Det skiljer ju sig en aning från svenska kyrkan.







Hon fick också hjälpa till att dela ut nattvarden, och på tal om nattvarden så serveras den så här:



I ett shotglas med ett kex till!

Det är detta som är grejen med kulturshock, för mig är dessa små glas bara förknippade med hårt festande och deffinitivt inte kyrkan, så istället för att ha nattvardsfirande i huvet som ensam process så hade jag tio andra, varav den viktigaste processen var "hur sjutton ska jag tömma glaset på ett värdigt sätt?!"


Kulturchock en annan del som bidrar till kulturchock är att allting tar mycket längre tid.

När man har massa extra processer i huvudet för att bearbeta nytt material, placera ny information i fack, förstå hur oskrivna sociala regler fungerar, ränkna ut hur vädret fungerar i ett nytt land, vad man ska ha på sig i olika situationer osv, så tar allt mycket längre tid.

Att välja kläder till kyrkan till exempel, vad är passande? Klädseder ser ju inte lika dant ut överallt.




Eller hur det där med maten fungerar. Det är väldigt individuellt. Alla amerikaner sitter inte och glufsar framför tvn hela dagarna. Jag har kommit till en familj som för det mesta äter tre mål mat om dagen. Dem äter ganska nyttigt, mycket frukt och grönt, eller tja mycket vill jag kanske inte säga egentligen.

Saken är den att dem äter väldigt små portioner, typ lite yoghurt och några blåbär till frukost, en smörgås till lunch och vad jag skulle kalla en barnportion "lunch" till middag. Och jag kan inte med att äta så mycket mer än vad dem gör.

Så min kulturchock innebär att jag är väldigt mentalt utmattad, för att vi ständigt har massa olika aktiviteter med massa nya intryck och att jag går runt och är konstant hungerig, jag har i skillnad från många andra gått ner några kilo under den tiden jag varit här istället för att gå upp i vikt som är det vanligaste när man åker till staterna.

När man tänker på det så är det lite ironiskt att jag går och är hungerig i det landet där det finns mest mat...



Bortskämda ungar men äntligen lite quality me-time =)

Jepp ungarna är bortskämda, artiga och sånt, men bortskämda för dem får så mycket grejer hela tiden så dem blir väldigt sällan glada eller exalterade över någonting. Vi hittar på saker hela tiden, går på museum, spelar minigolf, går till parken,  åker karusell m.m. Bara den senaste veckan har dem åkt karusell två gånger, två olika tillfällen två olika ställen. Det gjorde jag vid max ett tillfälle om året när jag var mindre.

Sen har dem så mycket kläder så man tror inte att det e sant, de har ingen aning om vad för kläder dem har, massa olika outfits och mycket av det som ligger i lådorna har fortfarande lapparna kvar på sig.

För att inte tala om leksaker, herre min skapare, det e ingen ide att sköpa leksaker till dem för de får nya hela tiden och dem kollar på den i en minut ( jag överdriver inte) sen har den blivit tråkig, eller så har dem redan femtioelva andra av samma sak.

På det planet tycker jag synd om dem faktiskt. Vi städade på den äldsta tösens rum idag. Jag hittade en engångskamera, en lite dyrare "några gångers" kamera och en High school musical inspirerad digitalkamera.

"Oj vilken fin kamera" säger jag till henne.
"Jag antar det, men jag vill ha en riktig digitalkamera" svarar hon
"Men detta är ju en riktig" säger jag
"Ja, det säger mamma också, men jag vill ha en som inte är high school musical inspirerad, för jag älskar inte HSM längre, jag bara gillar dem, jag vill ha en annan."

Hon är alltså 8 år, och hon är tycker inte att hon har en riktig digitalkamera för att den har en idolbild på höljet, därför vill hon ha en ny. Kameran är antagligen mindre än ett år gammal.



Hur som helst, på tal om bortskämd eller skämma bort, idag såg jag till att efter jobbet ge mig själv lite quality me- time, så jag tog min nanny-car ( JEEP, med V6a   ^^) för första gången ensam (å den friheten har jag saknat) och åkte iväg till nagelsalongen där jag skämde bort mig själv med både manicure och pedicure + extra spa behandling för den lilla summan av 40 dollar + dricks =)

Så nu har jag super fina naglar men det får ni se en annan dag! Puss på er / K

RSS 2.0