Tidaholm igen =)

I helgen var jag i Tidaholm och hälsade på Klaus och Gabriella igen. Det blev god mat, kalas, trevligt folk, glass, massa bad, promenader och bus med kusiner. Här kommer lite bilder:


Fest på Bergshyddan farbror och faster närmast


Birger dök upp senare på kvällen =)


Vi hade tipspromenad och Gabbi vann en flygtur, så lite acroyoga blev det också


Sen var det mer mat, här e min kusin Luna med det fina håret


Jag och Viktor hängde i skuggan en stund efteråt


Dagen efter tog vi en promenad med min faster och kusinerna och lekte en massa


Det var inte bara dem små barnen som lekte (Jag och Eleni)


Vi vuxna passade också på =) (Gabbi)


Sen svalkade oss vi med glass vid turbinhuset (Gabbi och min kusin Eleni)


Och avslutningsvis stod jag och Luna på scen och sjung




Elias lekte med löv


Och jag berättade för Tanya hur Luna gillar att dirigera^^

Yes det var en bit av min helg, veckan är fullspeckad med arbete och framförallt pappersarbete, just nu håller jag på att förbereda allt som behövs för internationellt körkort och visum, den 6 augusti ska jag till Stockholm och amerikanska ambassaden, förhoppningsvis kan det bli lite nytta med nöjje då =)

Ps. Jag önskar att jag hade en sari eller att det var modernt att gå omkring i lakan, jag ska börja använda SPF 40 eller nått!

Natti! // K


Sommar och sol

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag, men när det e fint väder och jag inte jobbar har jag så många roligare saker att göra. Som att hänga nere vid havet. Här kommer lite bilder:


Kvällspromenad till bryggan


Stranden


Jätte K


Mys


Mer mys

Mer uppdatering om helgen och dagen som varit kommer inatt!
Use protection! Solen svider =P  Puss / K

Jobbigt som fan, men lite nöjd endå.

Snart ska jag gå ner till havet och sitta där och titta en stund, det gjorde jag igår det var fint.  Idag var jag ledig, så jag tog tag i mina garderobsdörrar och slipade ner dem och ställde mig för första gången i mitt liv och tapetserade, det gick åt helvete i början när jag försökte tapetsera dem ute på verandan i stekande sol, det slutade med att jag stog och svor, skrek och gav min pappa en pms utskällning utan dess like.

Efter mycket pill och slit så blev resultatet så här:

Före


Efter



Medan jag var ute, mitt på ljusa dagen, lyckades jag få ett tio-tal myggbett. Jag brukar väldigt sällan få myggbett, men idag var jag osedvanligt populär. Senare under dagen efter mitt utbrott fick jag ytterligare en anledning till att tycka att denna dagen suger, en fjärdedel av mitt ansikte svullnade upp och mitt öga svullnade igen, dessutom poppade det upp massa böldstora myggbett på bland annat fötterna.

Jaa gottfolk ni får skratta, jag har blivit allergisk mot myggor! Men resultatet av det kommer inte förevigas på bild. Istället får jag visa vad jag ska gå ner och kolla på nu (väl påklädd, indränkt i myggmedel)





Den första bilden är på våran båt btw. Puss och kram / K

Bilderna inte alla får se =)

Nu när lösenordet är på plats slänger jag ivrigt upp de fyra bilderna jag har på värdfamiljen och huset som kommer vara mitt hem för ett år.

Här är en första bild på huset, den är tagen för några år sedan på vintern när Lindsay föddes så den är inte jätte ny.


Och i huset bor: Amanda 8 år, utklädd på bilden till Sharpay i High school musical under Halloween.


Lindsay 5 år också på Halloween utklädd till, tja ni kanske kan gissa? =P


Samt mamma Jennifer, här på Disney land med sina döttrar där alla är utklädda till prinsessor =)



Jag kommer få fler bilder på familjen och huset, speciellt det rummet som kommer bli mitt, au pairen som bor där nu har lovat att fota lite (för det är ju hennes privata del som dem inte går in i). Så så fort jag får fler bilder kommer de att poppa upp här! Nu ska jag återgå till mitt arbete, ovanligt va? ;-)

Sov gott vänner, puss och kram / K

Same Same but different!

Ja som ni ser är bloggen lite annorlunda idag, nu är den i alla fall inte exakt som den färdiga mallen. Så småningom kanske jag slår huvudet och får för mig att göra om hela från grunden ;-)


Som jag skrev i det förra inlägget kommer jag behöva sätta lösenord på bloggen, jag tycker att det är lite tråkigt eftersom man kanske missar några läsare då, men å andra sidan så blir det ju säkrare, och jag vill ju kunna fortsätta blogga så att mina nära och kära kan fortsätta att läsa om vad som så småningom händer på andra sidan jordklotet.

Lösenordet kommer upp i dem närmaste dagarna, innan dess kommer jag se till att sprida det via mail, facebook och msn till folk jag känner som kan tänkas vilja följa mig. Vill du vara säker på att det kommer fram till dig så kan du ju skriva en rad i kommentaravdelningen =)


Och svaret alla väntat på är...


Washington! Eller tja rättare sagt Springfield, Virginia som ligger ca 20 minuter utanför, ett fint välstädat säkert ställe =) Även datumet är bestämt nu den 24/8-09 flyger jag från Landvetter, ingen återvändo nu, men det hade jag ju inte velat heller. Jag har valt en familj som består av Jennifer, mamma som jobbar inom militären, jordnära, omtänksam och klok människa. Hennes två döttrar Amanda 8 år och Lindsay 5 år.

Det finns massa saker att berätta om stället dit jag ska och familjen jag ska bo hos, men jag har hamnat i ett litet dilemma. Mamman har bett mig att inte lägga ut några bilder på hennes barn på nätet, eller åtminstone inte så att vem som helst kan se dem, och eftersom jag inte vet exakt vilka det är som läser bloggen så blir det ju svårt. Hon sa att om det är folk jag känner som får se bilder på barnen så är det lugnt, så jag funderar på olika sätt att lösa det hela på. Har ni några förslag? Möjligheten finns ju att sätta lösenord på bloggen, det känns ju lite tråkigt, kanske kan jag försöka få igång nån blogg på Facebook, då kan ju bara folk som jag känner och vet vilka dem är se den.



Vi får se, har ni nått förslag, så vet ni vart man kommenterar ;-) Anyway, I'm happy=D

XOXO // K



Man kanske jobbar för mycket när...

Man känner sig såpass hemma att man vid ett flertal tillfällen glömmer att låsa dörren till personaltoaletten.
(Tur att man jobbar ensam på natten ^^)

Hur som helst, här kommer lite bilder på nyköpta prylar jag diggar:

Albrekts GuldStelt armbandsur
från Albrekts guld






















Grå mjukplast med kristaller på
Plast ballerina med kristaller på, perfekta att bada i, har dem gråa, dem är riktigt fräscha på =)




Mina nya snygga slimmade, as heta ;-)
Stephanie JeansJeans Stephanie

Och så kan jag kryssa bort Mp3 spelare från min lista också, Philips blev det.
Mp3 spelare
Yes lurve lurve lurve <3

Ps. I nästa inlägg blir det updatering om värdfamiljsval, processen är i full rullning ;-)

One down...

Idag har jag haft min första familj intervju. Det var familjen i Springfield, Virginia strax utanför Washington. Jag var hyfsat nervös och det färgade ju såklart av sig på min förmåga att finna ord, sen kände jag att min talade engelska var mer ringrostig än vad jag egentligen hade hoppats på men det gick bra och jag fick beröm endå =).

Mamman jag pratade med verkade väldigt  jordnära och förstående, det märks att hon har haft fler au pairer innan och jag tror faktiskt att det skulle kunna bli en bra matchning, jag skulle antagligen få det ganska bra om jag bodde med hennes familj. Vi har sagt att vi ska hålla kontakten och höra av oss i början av nästa vecka då jag sa att jag ville få lite tid att prata med andra familjer också. Det känns bra.

Just nu sitter jag och väntar framför skype på att eventuellt ha ytterligare en intervju med familjen i Californien

Nu får ni börja hålla tummarna för mig för att jag ska många och bra erbjudanden att välja mellan.

Puss // K

Oväntat besök...

ångestJag satt ensam på jobbet och gjorde min dagliga runda på nätet, när jag upptäckte att jag fått ytterligare en familj som kontaktat mig för att få en intervju. Det var en familj med tre barn (11,8,5 år) i California, dom berättade utförligt om sig själva och vilka arbetsuppgifter de vill att deras nya au pair ska ha hand om.

Plötsligt insåg jag att jag inte längre var ensam på kontoret, Ångest hade smygit sig in genom dörren och stod bakom mig och läste brevet över min axel.

K -Oh shit, du igen, du får inte smyga upp på mig sådär, vad gör du här, jag jobbar ju faktiskt  *tittar strängt på honom*

Han tar upp min mp3 spelare och byter bort min glada bakgrundsmusik.

Å -Jo jag ser att du jobbar hårt O_o... Jag saknade dig *ler illvilligt*. Så hur går det? Hittar du nått passande? Hmm... Californien hur hade du tänkt att det skulle se ut?

K -Ja dem verkar ju ganska trevliga, liberala, liknande interssen, och Californien lär ju vara coolt...

Å -Ja jätte coolt, du känner ingen, dem vill att du ska jobba, få se nu... Hmm morgon, mitt på dagen  och få se, kvällen, och sitta barnvakt vissa kvällar och helger, hmm dem au pair caféerna och utekvällar kan du ju glömma att hinna gå på för sen vill dem ju att du ska sköta handligen, köra kemtvätt och göra andra ärenden också. Och tre barn K, ärligt talat? Vet du förresten att det är 2541,95 kilometer till Lisa i så fall?

K - Vet du va, jag har varit accepterad i lite mer än ett dygn och jag har redan fått två förfrågningar, jag är säker på att jag kommer få bättre alternativ, och du, jag har inte saknat dig så jag tycker att du ska gå nu, har du inget bättre för dig?

Han tar några steg bakåt och ställer sig nonchalant i dörröppningen.

Å -Kanske kanske inte, la du förresten märke till att pappan var katolik? De ville ha en liberal au pair, men, K dem kommer få en hjärtattack när dem inser vilken sorts prästdotter du är, du vet väl att det är en av de stora anledningarna till att dem är intresserade av dig.

K - Jag kommer inte stanna i Sverige längre för din skull, du kanske också skulle se världen lite, jag tror att du har hängt för mycket med Rädsla och Nervositet på senaste, sånt smittar ju av sig vet du, du kanske också skulle ta och updatera din kompiskrets? Men du, jag måste jobba nu.

- Ja ja, vi ses en annan dag... Muttrar han och ger sig av samtidigt som Mange Schmidt äntligen hoppar in på musiklistan.

ångst


//K

Yay i'm in buisiness!

Igår 5 minuter innan jag skulle gå till jobbet hände det! Jag gick in på min au pair sida och fick meddelandet att jag inte bara blivit accepterad till programmet helt och hållet, utan att jag också fått en intervjuförfrågan av en familj =D Nu är det med andra ord bara en tidsfråga innan jag åker, och snart kommer jag veta exakt vart jag kommer åka.

Familjen som vill prata med mig är inte jätte intresannt, intressemässigt är vi ganska lika, men det är en ensamstående mamma som jobbar inom militären och bor strax utanför Washington med två flickor. Barnens och mammans schema och aktiviteter gör att jag redan nu kan ana mig till ett inte jätte bra arbetsschema, sen är jag lite tveksam till att hon jobbar i militären, jag tror att jag kan ha lite svårt för det, men jag kommer göra intervjun, det är bra att träna sig och komma in i det hela.

Nu börjar det hända grejer!

Ta hand om er / K

Prylkåt

mix1
- Laptop
- Laptopväska
- Digitalkamera
- Mp3 spelare
- Resväska
- m.m


Detta är saker som jag måste köpa nytt innan jag åker till USA eller tja, digitalkameran kanske jag kan köpa när jag kommit dit, men denna listan är iaf en av anledningarna till varför jag jobbar så mycket jag kan just nu, och kommer fortsätta göra detsamma under resten av sommaren ( gött att ha pengar på banken när man åker också).

Så imorse gick jag av mitt nattpass på gruppboendet, jag har jobbat tre nätter och har varit så sjukt trött idag, heeela dagen. Så nu på kvällen ligger jag med datorn i sängen och mumsar svenska jordgubbar, mörk choklad med sea salt, tittar runt på nätet efter fräscha elprylar =) Och sjunger med till Veronica Maggio.

mysPå tal om resan så ringde min kontakt på STS idag, lilla Sara (trevlig prick), hon sa att hon hade hört av kontoret i USA, dom höll på med min ansökan och ville ha lite extra info, men allt var som det skulle, och nu borde det vara färdigt om 3-5 dagar *hoppar och studsar*. Kollar sidan flera gånger om dagen, F5 tangenten har blivit min nya KK ...

Karolina Kompis alltså! ;-P

Yeah yeah nu blir det lite serier simma lugnt och håll er uppdaterade! 



Puss och kel / K

For my sunshine



I picked you flowers, but you'r not here, so I went down to the beach and put them in the sand.

dandillions

Love / K

Dagens i-landsproblem

internetJag har varit utan internet hemma i en hel vecka nu, och gissa om man känner sig isolerad när man bor på landet, speciellt när man varit hemma sjuk.

Anyway, liten uppdatering på USA/ Au pair fronten:

Min ansökan blev godkänd i Sverige och blev vidare skickad till USA för granskning, jag blev tvungen att göra om delar av min internetansökan vilket bland annat innebar att jag blir tvungen att ladda upp bilderna som ska vara med ytterligare en gång (lite svårt när man inte har internet).

Så det ska göras, och helst innan AuPaircare har gått igenom alla mina papper. Sen är det dags för matchningsprocessen =) den lite roligare biten då man pratar med olika familjer för att hitta sin blivande värdfamilj.

I ett orelaterande ämne tog min lillebror Fredrik studenten idag, Grattis säger vi till honom!

Puss och kram / K

RSS 2.0