Gaahhh, alla mina serier har paus samtidigt!!!

Man kan tycka att jag borde vara garderad när man följer:

Fringe



Heroes


Leverage


Lie to me


Supernatural


The Mentalist


True blood


Vampire diaries


Warehouse 13




Men tydligen inte....


Man skulle också kunna tänka sig att jag då tar tillfället i akt att plugga lite...


la lala la laaa....



PS. Tittar nästan aldrig på TV (för mycket reklam) så jag följer alla online, och alla går aldrig samtidigt

Såååå gott!





Jalapeno sylt och färskost på kex är helt sjukt galet syndigt gott. Jag vet inte hur lätt den är att få tag på i Sverige, men jag vill aldrig mer leva utan den, och om det betyder att jag får börja göra den själv när jag kommer hem, so be it!


På tal om syndigt goda saker, så har jag två recept till er som jag planerar att lägga upp, men först måste jag översätta dem, men det kan ni hålla utkik efter!

XOXO / K

När en hjälpande hand går lite för långt...



Just nu har vi barnens mormor boende hos oss sen två veckor tillbaka ( En vecka kvar!) Och hon driver mig till vansinne, jag känner mig inte särkillt balanserad när hon är i närheten, vilket hon är från klockan 8 till 19 på kvällen. Vissa personer har man ju bara svårt för och även om det i all ärlighet blivit lite bättre och hon alltid menar väl så vet hon inte riktigt alltid vart gränserna går. Och nu försöker hon hjälpa till här hemma för att släta över relationen med mig.

Hur som helst, igår hade jag tvättdag, och det var ett stoooort lass av mina kläder. Jag ställer den rena tvätten i min tvättkorg i vardagsrummet för att jag kanske skulle ha tid att vika den innan jag tog ner den, men har varken tid, och glömmer rakt av att ta ner den till mitt rum på kvällen. På morgonen upptäcker jag att någon gått igenom och vikt hela min överfulla tvättkorg, inklusive nästan hela mitt lager av underkläder. Och jag är till 90% säker att min värdmamma inte gjorde det, så då lämnar det bara en person...

Det känns lite udda när ens chefs mamma har pillat på alla mina underkläder, och vet hur dem ser ut, för att hon ville vara snäll och hamna på min goda sida... men endå! Tänk om jag hade kommit upp på kvällen för att jag kommit på att jag glömt min tvätt, och sett en person som jag har svårt för sitta där med mina underkläder i handen...


6 månader i USA

Dagar kvar tills jag kommer hem


Ps. Håll utkik efter en skrytlista =)! Puss

I'ts like being a teen again.

I helgen hade jag och Natalie girlsnight/movienight hemma hos mig. Vi hade huset för oss själva, och det händer inte särskillt ofta. Jag var egentligen super förkyld men här borta har vi bra piller för sånt så nu e jag frisk igen, efter bara två dagar.





Hur som helst vi hyrde film och köpte vin och cheetos =) åt glass skvallrade och hade det jätte mysigt. Vi kom också fram till att det finns mycket med våran situation här borta som får mig att känna mig som tonåring igen som till exempel:

- När man har kompisar över, hänger man inte i soffan utan nere på sitt rum på sängen.
- Jag har ett utegångsförbud efter en viss tid på kvällen.
- Jag måste fråga om det är okey att jag sover över hos en kompis.
-Jag tjänar lika lite som jag gjorde när jag var typ 16.
- Här om dagen fick jag visa leg för att någon trodde jag var under 18 ^^.
- Om jag träffar killar så får jag tredje gradens förhör först.
- Jag får smyga med saker min värdmamma inte gillar.


Det ska bli så skönt när det blir dags att åka hem att få leva helt och hållet som en vuxen igen, och inte bara vara begränsad till det när min värdfamilj är bortresta.

Stay warm and take care!


Ibland känns det så ;-P



Royal Republic - Tommy-Gun

V-blogg

Detta är en spontan videoblogg som tillverkades någon gång före jul och som ni hittils inte fått ta del av eftersom jag inte orkade blogga ett tag. Hur som helst så var jag och Natalie ute i DC denna kvällen. som slutade i att vi badade bubbelpool utomhus uppe på ett tak mitt inne i China town kl 1 på natten, med utsikt över DC. Det var inte helt fel, om jag får säga det själv ;-)....



More to come av missade saker. Xoxo


Alla känner apan men apan känner ingen!


Man skulle ju kunna tänka sig att jag blivit van vid att vara apa och clueless efter X antal år som prästdotter, men det skulle vara kul att få reda på vilka ni är som läser bloggen.

Så jag tänkte att jag kulle lägga ut två utmaningar ikväll;

Första utmaningen är, avmaskera er själva och skriv ert namn och nån rad i kommentarerna efter ni läst inlägget.

Andra utmaningen är riktad till min kära vän Lisa,  för att den man älskar agar man och för att jag är uttråkad, men också för att jag lovade att jag skulle fortsätta ge henne utmaningar så min nya utmaning till Lisa är att lista 10 saker hon gillar med USA och 10 saker hon inte gillar med USA.... I EN VIDEOBLOGG! För jag vet ju hur mycket hon älskar att videoblogga =P

Håll er varma i snön och glöm inte att kommentera! Puss




Valentines <3

Happy Valentines allihop! Hoppas ni hade en trevlig dag, det hade jag! Jag tillbringade min dag med Natalie åt frukost tillsammans hemma hos henne och började dagen med att sticka till Hollywood tans för att få lite färg.



(Där kan man stå upp och sola i ett litet sexkantigt rum helt omgiven av ljus, det e grymt för då får man jämn färg överallt =) Lite spaceat ^^)

Efter det åkte vi och shoppade i Potomic mills som är ett jätte stort outletmall med massa märkesbutiker =D Och när vi vandrat i timmar ( som man kan göra där inne utan att ens kommit halvvägs) Så fikade vi på starbucks <3. Här är lite bilder på vad jag hittade.



Linne med fjärilar och tillhörande väst




Köpt på Papaya, blir perfekt till sommaren, jätte söt!



Sen hittade jag en sommarklänning på American eagle som jag bara inte kunde låta gå



Det e inte sommar än men den e jätte fin på =)

Sen blev den en BH också från American eagle outfitters men den behöver inte ni se!

På kvällen åt vi middag på Paneras med en ny au pair som vi inte träffat innan, det var riktigt trevligt jag tror vi fick en ny vän =D

So all in all, my feet hurt, my closet is happy och jag hade en bra dag!

Xoxo / K

Varför Sverige är bättre än USA



Jag fick frågan om vad jag uppskattar mer med Sverige efter 6 månader i USA, detta kommer säkert bli en följetång, för listan kan göras lång. Detta är mina första svar:

-Vården, jag vill aldrig mer klaga på vården, någonsin (det kommer jag säkert göra så småningom) fatta va enkelt vårat system är, för oss är det självklart att vi kan gå till läkaren när vi är sjuka, vi kan gå till läkaren för småsaker, "bara för att vara på den säkra sidan" eller för att helt enkelt få känna oss lite ynkliga, här kan du få lov att göra det för nån tusenlapp eller två... minst. Och förvänta dig inte att det är samma standard överallt, nej nej, har man otur så hamnar man hos någon läkare som driver privatklinik i en vanlig lägenhet någonstans...



-Vi har element som standard i våra hus, det hade kännts bra att ha det när man har över en meter snö ute.



-Vi behöver inte bo i kollektiv tills vi är 25-27 i brist på bostäder och hutlösa hyror (eller värre bo hos våran arbetsgivare)

-I Sverige är vi allmänbildade, vi behöver inte googla hur man gör en cola avslagen
-I USA använder man papperstallrikar och pappersmuggar för att spara naturen (Det är slöseri på vatten att använda diskmaskinen förstår ni, och det är ju inte bra för naturen, men att det går åt ex antal träd och x antal liter vatten för att tillverka papper det sätter man inte i koppling.)


-Vi har gångvägar så vi kan promenera i Sverige, i USA tar man bilen precis överallt.

-Vi har fack, jag var aldrig med i facket hemma, trots många års arbete, men det e det första jag ska göra när jag  kommer hem, för nu vet jag precis vad det behövs för efter 6 månaders arbete här borta.

-I Sverige blir brödet hårt efter några dagar, och tomaterna ruttnar i kylskåpet när dem blir för gamla, brödet är mjukt och "färskt" i minst 2 veckor pga alla konserveringsmedel, och tomaterna håller sig hårda och fina, men man vet att dem är för gamla när man skär dem och upptäcker att det börjat växa nya tomatgroddar i dem av tomatkärnorna.



PS. Jag tror att jag får finnar av koncerveringsmedlen, jag är inte den enda


Äta bör man annars dör man, bild från Superbowl i söndagskväll.


Nu kanske ni tänker att detta var fruktansvärt nationalistiskt av mig att skriva denna listan, men det e lugnt. Att vara nationalist i Sverige är inte bara lite tabu utan drar ofta genast associationer till sverige demokraterna och säger man sverige demokraterna så tänker många uteslutande på folk i svarta läder kängor och bombarjackor när dem inte klär ut sig till politiker.

Men efter ett halvår här borta kan jag ärligt säga att jag verkligen gillar sverige (dåligt väder och allt) och många gånger är stolt över hur vi fixar och sköter vårat samhälle, självklart finns det utrymme för förbättring men grunden är jäkligt bra, och när alla andra länder kan vara stolta varför är då den stoltheten förknippad med något dåligt för oss?

Resultatet



Ja så här ser det ut efter den tredje värsta snöstormen i Washington DCs historia, vi fick nästan en meter snö på sina håll under ett dygn, och fler stormar är påväg på tisdag och onsdag.


Vår brevlåda står inte så högt över snön och vi har inte kunnat ta oss någonstans idag.


Men jag åt världens godaste frukost imorse och spenderade 1 timma med att skotta runt jacuzzin som vi badade i ikväll så jag är nöjd endå =)

Blizzard warning!

Bloggande i min morgonrock efter en lång dag, men det bjuder jag på, det e ju blizzard på G (Har inte ens hunnit kolla igenom den så jag kommer säkert ångra mig imorgon...). Jag kommer lida av cabin fever på söndag typ...

*Uppdatering: Jag glömde att nämna att vi hade och kommer ha thundersnow, då blixtrar det och snöstormar samtidig.. den ni..då e det inte alls farligt att gå ut...


Årets första v-blogg


RSS 2.0