Mindre än en månad kvar och radioprat =)

Hej allihop! Jag har varit jätte dålig på att uppdatera och sånt är ju jätte störande när man följer en blogg, jag vet.

Anyway, det har varit fullt upp de senaste dagarna. Jag har förberett mycket inför USA , biljetter till Stockholm är köpta, presenter till värdbarnen är fixade och min massiva "att göra"-lista krymper. Sen har jag brottats en del med mina tankar och känslor såhär inför avfärden, sånt som hör till när man ska vara borta så länge. Just nu känns det som att 24 dagar skulle kunna vara över på ett ögonblick eller vara i en evighet.


I övrigt så var jag på Sveriges Radio P4 Väst imorse innan jag började jobba och intervjuades inför min resa. Vill ni lyssna kan ni göra det här .

Vidare jobbar jag natt resten av veckan, och jag tänkte sätta igång med mitt arbete jag ska skriva och ta med mig till USA, det är änna tid för det nu även om det inte känns så lockande.



Men just nu så ska jag titta på film och äta chockladpudding  med Erika medan regnet slår mot fönstret.

K

Karta och kompass i resan genom ....

Vissa tycker att det är modigt att bryta upp, packa väskan och ge sig ut i världen. Nu inatt när jag sitter på jobbet har jag massa tankar som snurrar i huvudet.

Ibland slås jag av en overklighetskänsla mitt i vardagen och tänker är det här verkligen mitt liv, hade jag inte andra planer för mig själv? hur hamnade jag här?

Och utan att egentligen värdera min vardag (för ärligtalat känns det ju skit för alla ibland och andra dagar kan samma saker kännas ganska bra) så tänker jag att man lever bara en gång, vad vill jag fylla mitt liv med? Är USA min dröm eller är det en fix idé? Vad drömmer jag egentligen om? Hur vill jag att mitt liv ska se ut när jag kommer tillbaka? Om man har flera bra alternativ men endå inte känner sig riktigt lycklig, hur vet man då vad som saknas, eller vad som ska ändras på?

När jag läste barn och ungdomspsykologi pratades det om 20 års åldern och uppåt som tiden då man hittar sig själv, men det fanns fan ingen vägbeskrivning.

Det är lätt att hitta människor som vill tala om för dig hur du ska leva ditt liv som vill ge sin alldeles egna ritade karta till lycka. Och jag är så himla trött på människor som granskar mina val i sömmarna, rynkar på pannan säger är det här, är du säker på att du ska gå den här vägen? Eller säger lite nedlåtande, Vems karta har du tittat på nu? eller Så här ser inte min karta ut.


Jag har inte svar på alla mina frågor. Just nu har jag ingen karta utan navigerar efter en kompass. Min kompass säger att jag ska aldrig låta bli att göra något på grund av rädsla, det är aldrig en tillräckligt bra ursäkt. Ofta är det man är räddast för, precis det man mest borde göra.



Om det är mod eller tvångstankar kan ju diskuteras..   / K

38 dagar kvar...

Och under den tiden har jag hunnit:

-Jobba massor
-Köpa ny dator


-Köpa extern brännare till den nya datorn som inte ens har CD läsare (fast den är bra endå ^^)

- Gå på Harry Potter and the halfblood prince premiären =)


(Den var bra, men satan i gatan va läskig den var ibland, det e ju deffinitivt ingen barnfilm längre och jag visste ju trots allt mer eller mindre vad som skulle hända i filmen, men endå!)
 
-Sen har jag påbörjat min hepatit A och B vaccinering, och det är inte nådigt dyrt (530 spänn för en spruta) och så ska man ha två stycken till, varav en får jag ta med mig till staterna och antingen sätta själv eller instruera någon annan att göra det, vi får väl se, Lisa kanske får chansen ;-)


-Idag har jag dessutom letat fram resväskorna jag ska packa i såsmåningom och börjat fundera mer på vad jag ska ta med och lämna kvar.

Jaa det är mycket som surrar i huvet nu, stay tuned!  / K

43 dagar kvar

Tills jag åker, galet, så mycket jag vill hinna med att göra, folk jag vill träffa, mat jag vill äta (som inte går att äta i USA).

Det är stört för jag har ingen aning om hur jag ska förbereda mig men klockan tickar på...

Freaky

Asså vissa skyltdockor är så jäkla scary att dom ser ut att vara tagna ur Pans labyrinth eller nått! Jag hade inte velat jobba i den här affären, tänk att vara den sista som stänger på kvällen *ryser*



Och när dem inte skrämmer folk i skyltfönster så smider de onda planer om att ta över världen på en vind i Tidaholm!



Tankspriddhet


Om man tittar på det så e det svårt att tro att det kostar 20 000 att reparera, oflyt värre

Quality sleep in my bed





Sachiko

Fixardag

Det är tur att man är försäkrad, speciellt när man backar på pappas bil på uppfarten och orsakar skador för 20 000 kr  =S
Så kan det gå när man har mycket att tänka på, som tur är blir jag bara 2000 kronor fattigare, och tydligen tycker jag inte att det finns roligare saker att göra för pengarna eftersom jag inte är mer vaksam.

Well well, idag är fixardag, det ska tvättas och städas, bokas biljetter till Sthlm, kolla upp vacciner, postas papper och eftersom jag backade på bilen så ska det även ringas till försäkringsbolag och putsas på min bil... I'd better get to work

Lägger upp en bild på resultatet av min tankspriddhet senare.

Puss K

Sol, hav och räk

Här kommer bilderna jag lovade igår!


Pappa blir så nöjd när han får räk =)


Och vem blir inte det?


Jag och min lillasyster hade hade askul hela dagen


mmmmmm


Mamsen var också nöjd =)

Det var allt för denna gången vänner, skriver snart! Puss / K

De senaste dagarna...

Har jag kommit fram till att jag trivs väldigt bra med mitt jobb när det inkluderar sol, bad och ibland en soft promenad med lite fika på stan =) Det kan man inte klaga på.

På tal om sol och bad så var det jag sysselsatte mig med idag även innan jobbet. Vi åkte ut en sväng med den stora båten och var ute hela dagen, myste och åt räk innan jag begav mig till jobbet, där jag sitter nu. Lite bilder dyker upp under morgondagen.


På tal om nått helt annat...

Nu har jag fått svar på tal till alla som säger  "Åh tänk om du träffar någon i USA". Jag blev spådd av en arbetskamrat här om dagen. Hon håller på med tarotkort, och jag tänkte att det kunde ju vara kul att prova, så jag fick chansen att ställa några frågor =). Jag passade självklart på att fråga om det blir någon romans av något slag under mitt år i USA? Så nu kan jag svara alla: Jaaa, med någon flitig, arbetsam typ, hehe. Det fins en riddare i min framtid , mmm, så nu vet ni ;-).

Fick lite andra intressanta svar också men dem får bli min och Marias hemlighet :-P  Natti // K


 

RSS 2.0