Super aupair kakbak!

Jag känner mig som en himla hemmafru, jag längtar en del till min weekend in art som jag har om två veckor i Richmond så jag får ta ut min kreativitet på annat än halloweenkakor tillsammans med barnen.





Och titta blått strössel, så fint, och inte alls svårt att få tag på här borta. Mmm "nyttiga" färgämnen, but so pretty ^^. Hursom helst, kakorna var goda i alla fall.

Ps. Missa inte V.blogg Halloween Special senare idag!


Pumkin lovin'

I helgen karvade jag min första Halloween pumpa






Koncentrerade mig som sjutton och tog uppgiften på största möjliga allvar (se vecken i pannan^^)
och efter en del hjälp av barnen lyckades vi fixa en True blood inspirerad pumpa som nu pryder framsidan av vårat hus =)


Syns kanske lite dåligt på bilden men det är en vampyr och en kvinna med blottad hals o_O

Hur som helst så är ju pumpor väldrig populärt här borta och jag kan verkligen förstå varför
dem är riktigt vackra både som dem är och när dem är skulpterade och tända.









Och skulpterandet går att utföra som en riktig konstform, det är dessutom riktigt trevligt och socialt att sitta ute och karva pumpor tillsammans


Känner man sig mer bekväm med att måla är det också ganska populärt

Av det som blir över (innanmätet "the gue") kan man göra snuskigt god pumpapaj





Man kan även ta tillvara på pumpafröna och rosta dem med lite smör och salt som vi gjorde =) Mmmmums!


Okey, självklart var det fler från början, men dem för svann okey.... dem är goda på flingor eller som snacks =)

Hur som helst varför inte ta in lite pumkin lovin' till Sverige? Klart du ska ha en pumpa i år!

Djuren som lever vid vårt hus =)

Vi har tyvärr inga husdjur i min värdfamilj, men här om dagen upptäckte jag fladdermöss som satt och sov mellan stormfönstret och det vanliga fönstret i barnens lekrum.





Fast jag antar att dem var nog inte så nöjda med att bli fotograferade när dem sov för dem har inte kommit tillbaka... =(


Sen nämnde jag ju i ett annat inlägg att jag har fått en speciell relation till eckorrar här borta, och speciellt en som jag ser åtminstone en gång varje dag. Här ligger den och solar på verandan på baksidan av huset





Såå söt, vad ska vi döpa den till? Ett namn som passar både hanar och honor, för jag har ingen aning om vilken sort det är, jag får för mig att det är en han, men jag vet inte varför.

Vi har en chipmunk också som jag har sett några gånger men den är blyg och vill aldrig vara med på kort...

Hur ansvarsfull är jag egentligen?

Vet ni vad Karolina gjorde idag? Jo Karolina lät en 8 åring prova en BB gun (luftpistol)! Vad tänkte hon på?



Ja, jag har då fan inte den blekaste...

Kanske kan det vara en del av kulturkrocken. Det är så mycket här som är annorlunda, saker som är lagligt och som ingen lyfter ett ögonbryn över, som jag själv egentligen kanske tycket är konstigt, upprörande eller rent av stötande.
Allt ifrån att man kan köpa ephedrin (doping klassat i sverige) i matvarubutiken till
lagar kring bilbarnstolar (som man inte behöver använda så länge)
eller djur- och barnuppfostran (det är lagligt att slå sina barn och att kupera svansarna på hundar)







Hur som helst idag lät jag i alla fall mitt 8 åriga värdbarn prova en luftpistol, och ärligt talat så är jag väldigt besviken på mig själv. Men det är så svårt här borta ibland, för titt som tätt ser jag eller stöter jag på saker här borta som känns så fel och gör så ont i hjärtat, som när man ser en mamma smiska sin gråtande unge hårt i rumpan helt offentligt, skrika och dra, inför massa andra vuxna UTAN att någon reagerar. Eller att åtminstone en tredjedel av hundägare har låtit klippa av en del av ryggraden på sina hundar. Eller ta en kompis värdfamilj till exempel de låser in sin hund i en liten bur utan vatten där hunden inte kan stå rakt i ca 12 timmar per dygn. Sen nöjer dem sig inte med det utan har buren i ett låst förådsrum i källaren, utan ljus.

Jag antar att man blir avtrubbad efter ett tag, just nu känns det som att jag inte alls förstår normen och hur man förväntas reagera på olika saker. Det är klart att jag försöker vara sann mot mig själv, men samtidigt är det svårt att inte indirekt eller oavsiktligt förnärma eller förolämpa kulturen man lever i. Ibland vill jag packa min väska och åka hem.

Man får ta det som det kommer...

Såå, igår var det meningen att jag skulle följa med en ny kompis Madi från tyskland till ett "ghost trail" (en slags spök spårning) i en park igår kväll. Men efter ihärdigt regn (tänk nått i stil med monsunregn) hela dagen igår insåg jag att det kändes mindre lockande med tanke på att jag inte har passande kläder eller skor för en natt ute i regnet, speciellt inte med min förkylning som äntligen börjar ge med sig.

så istället blev det ytterligare ett biobesök tillsammans med Adele och Natalie. Vi såg "Couples retreat"



En rolig och lättsam film med ett bra grundbudskap om att vara villig att ta ansvar för sin del i ett förhållande.

Idag så ska jag och min värdfamilj på aupair-family dagen och karva pumpor, just nu känner jag mig mindre motiverad att umgås med min värdfamilj, hela domstolsgrejen kan vara tärande ibland på olika sätt, men förhoppningsvis så blir det roligare idag än vad det känns som att det kommer bli just nu.

Simma lugnt, ny videoblogg i veckan, puss på er!

Hurra Hurra för idag är papsens födelsedag!

Titta va söt han e =)

rolig är han också^^ Alltid generös på att bjuda på sig själv.

En riktig linslus ;-) Med en hälsosam portion av självdistans.

 

men

 

framför allt

 

är han

 

KRAMGO <3

 

Grattis på födelsedagen pappa, reta Erika lite extra från mig, va snäll mot pissen och ät en bit tårta för mig med!

Puss och kram!

 


Yesgirl!

Innan jag åkte hit såg jag filmen YESMAN på bio. För utom att jag garvade tills jag lipa när jag såg den så fick den mig att reflektera över hur man vill vara som person egentligen.



Och jag kom fram till att jag var aldeles för oöppen för nya saker, och ofta kan man inte se sakers fulla potensial förrens man provat.

So I wanna be a yesgirl, och det är med den iställningen jag kom hit till USA. Och hittils har den tjänat mig bra!

Med det i åtanke så blev jag väldigt glad när jag här om dagen blev inbjuden till en bokklubb av en av mammorna i Lindseys klass. Jag har aldrig varit med i en bokklubb innan och är egentligen inte säker på om det är min grej (jag gillar att själv välja vad jag ska läsa) Men you never know, och det jag är mest glad över är egentligen att detta är en super möjlighet för mig att träffa nya vänner, amerikanska vänner. För det blir lätt att man mest umgås med andra aupairer här borta, och det är inte alltid lätt att träffa annat folk så...



jag ska sluta pladdra nu, kontentan är happy happy :-D och se filmen (hytter finger) om ni inte redan gjort det!

xoxo K

V- blogg + smått och gott

V-Blogg


Smått och gott






Detta är väl inte så galet mycket trafik, det var ju inte ens rush hour när jag tog denna bilden =)



Tack tack tack för paketet familjen =)

Så duktig var jag...

Okey så här är det, vissa av er vet att ett av mina mål under mitt år i USA är att ta en klinisk hypnos utbildning så jag kan bli certifierad som Hypnoterapeut. Jag vill passa på att göra det här i staterna för att det är hälften så dyrt här och dessutom så har dem en helt annan inställning till hypnos här än i Sverige.

Hur som helst, det är inte direkt gratis här borta heller, så det blir till att försöka spara pengar, för jag har hittat en utbildning som funkar med mitt schema och startar i mitten av januari. Så jag försöker planera min ekonomi lite och inser att det finns en bov som var mycket större än jag trodde.



Gissa vem som har spenderat 500 spänn på skype denna månaden so far?!  Mhmmm, och jag inser att fan jag har inte råd att lägga så mycket pengar på något som kan vara gratis. Dessutom har min automatiskta dragning stoppats nu så just nu kan jag inte ringa någon för det tar 7 dagar innan min påladdning jag gjorde igår börjar synas. Sugit värre.

Så för er som jag brukar skypa med någorlunda regelbundet tänker jag att vi får börja planera in skypedater med, kanske kan man ha en stående skype date en gång i veckan eller varannan eller nått? Fundera på'et.

Mitt förslag på tider som skulle kunna fungera som stående för mig är:
Tis - Fre mellan ca 15.00 - 18.00 er tid.


Först till kvarn =P

För er jag inte skypar med lika ofta så är uppenbarligen ovanstående tider de tider jag ofta är inne på och lättast blir nådd på.


För er som har skit dålig internetuppkoppling (ni vet vilka ni är) jag kan inte hålla på att ringa till er hela tiden ni får faktiskt se till att ladda på erat skypekonto så ni också kan ringa ibland, och det finns alltid folk man kan ta hjälp av om ni inte vet hur man gör, fråga om hjälp lite längre upp på gatan =P.



Okey en helt orelaterad punkt nu. Pappa jag tror att jag har hittat det du ville att jag skulle leta efter, det tog mig två månader, men vad tror du? Det är sjögräs och det står att man kan göra allt möjligt med det, jag hittade det på världens största organiska matkedja som dem har här borta, dem hade massa olika sorters torkat sjögräs men detta var det som verkade passa in bäst =) Är det nått jag ska skicka med Lisa?



Puss på er!


Ett annat perspektiv

När man är här borta får man verkligen ett annat perspektiv på saker, allt från mat till sociala system.
Framförallt har jag funderat på de senaste dagarna hur viktigt det är med vänner och familj. När man åker bort såhär så blir det snabbt ännu tydligare vilka vänner som aldrig sviker =)
Det finns många människor som är grymt viktiga för mig och detta inlägget vill jag tillägna en av dem.


Lisa
för hon är grym, underbar, trogen, omtänksam, smart, vacker, rolig, söt och underbar ;-)

Country fair och cornmaze

I månadags var jag på min första country fair


Jag följde med min värdfamilj ut på landet till en bondgård där dem hade en affär med massa egenodlade produkter (bara organiskt) =D




Lekplatser för barnen och massa massa pumpor


av olika slag


Som sagt massa ;-)

Så vi knalla runt där, kollade på djuren och pumporna, barnen lekte och jag och Jennifer drack varm ekologisk hemmagjord äpplecider =)

Sen var det dags att bege sig in i majs labyrinten. Jag hade aldrig hört talas om det innan men jag har förstått att det är ganska populärt här borta


Jag tänkte först, hur svårt kan det vara?


Det ser ju ganska oskyldigt ut, jag mitt lokalsinne suger inte...

När vi hade varit i labyrinten i en timme och lyssnat på barnens klagan i en halvtimme insåg jag att jag varit lite kaxig ^^


Även om översikten ser ganska harmlös ut, men fatta hur stor denna var!!!


Men det var kul, speciell upplevelse och dessutom för en god sak (för att främja organiska odlare)

K out!

Bio

Jupp idag hade jag en riktig slödag =) Sov läääänge, knallade runt ensam i huset, pillade mig i naveln och skypade lite. Efter det så kände jag att det var dags att göra något vettigt så jag stack till Kingstowne och gick på bio med Adele. Vi såg "Whip it" som rekomenderas starkt för alla er som gillar girl power och att se tjejer fajtas, och vem gör inte det? ^^



Maybe I'll go to Texas and check out roller derbys ;-)


Sömnlös i USA...

Ja för det händer ju faktiskt att man har dagar man känner sig mindre nöjd med här borta också.

Man kan få dålig attityd från ungarna

Bli telefonterroriserad av deras pappa och styvmamma

Få göra tuffa beslut

Få höra att vänner ska åka hem för att det skitit sig med deras familjer

Önska att man kunde byta med dem bara för typ en dag och få åka hem till sin egen familj och pisse

Sakna saker man gillar i sverig
e, allt från dörrhandtag till willys chaité,
svensk hemmalagad salt mat
mina favvo plagg
skor
foton
piano noter
en svensk mobil
att gå in på ett café och beställa en ost och skinkmacka
(utan att göra 20 val innan man får den)
sushi från Min Min
Mat från Café caprese
Yoga i Tidaholm
Min egna soffa
att ha en egen lägenhet
påslakan
(dem har en annan kass lösning här),
ordet överseende (för det har dem ingen bra översättning på,
och vad säger det om folks mentalitet egentligen?)

m.m

Att ha en "att göra lista" som bara växer


Att försöka vårda relationer som inte befinner sig i det bästa utgångsläget

Sakna vänner som är långt borta (Natalie också) =(



Och allt som allt resulterar det i att man ligger vaken i en queensize säng i USA kl 2 på natten och väntar på att melatoninet ska slå in samtidigt som man grunnar på allt man vill ha, det man inte kan få och att man aldrig är nöjd

Idag skulle jag träffat en au pair kompis...

Men så blev det inte för de hittade en bomb på hennes värdbarns skola.



Och det störda är att det känns som att det inte blir en så stor grej av det här borta. Typ jaja, men den vi hittade förra året var större. Nää kanske inte, men det blir deffinitivt inte samma hysteri som det hade blivit i sverige.

Surealistiskt.



My baby over here....


Fatta va mycket tid jag spenderar i min nannycar här borta eller, tur att jag har vant mig vid amerikansk trafik nu och om inte annat att jag kör en stor bil, jag förstår varför smartcars inte har så stor slagkraft här borta, ni skulle se vissa av mosterbilarna, och då gäller det att komma ihåg regeln som min kära far lärde mig när jag övningskörde, "Störst bestämmer, man vill inte reta dem stora bilarna"! ^^

Så min bil är lite i det lilla laget, men jag klagar inte

PS. Skvallra inte för Bettan jag vill inte att hon ska vara avundsjuk när jag kommer tillbaka!



Gott och blandat



Detta är ett bra bevis på hur språkförvirrad jag är. Jag ber Natalie att komma närmare, Natalie är TYSK ^^. Ibland har man helt enkelt ingen aning om vilket språk man pratar på för som ni ser så reflekterar jag inte över vad jag just sagt till henne. Men jag är inte ensam, jag hör en del tyska ibland också =)

I söndags var jag och Natalie alltså i DC igen, det finns så mycket att göra att den staden fortfarande kommer vara intresserande ett bra tag framöver =) De utlovade bilderna + lite annat från den dagen:













Denna dagen var vi även på The National aquarium och tittade lite, personligen vill jag väl tycka att det var ganska sjaskigt och att Havets hus i Lysekiel är många gånger bättre men här  är lite bilder















Till sist vill jag avsluta med att tipsa om Dan Browns nya bok, det som gör denna boken extra bra är att den utspelar sig i Washington DC och att han verkligen tar upp allt som är så speciellt med staden, all symboliken som få faktiskt är medvetna om faktiskt står rakt framför näsan på dem, allt såklart inlindat i en spännande handling.
(Har inte kommit ut på svenska än, men varför inte ta chansen att borsta av engelskan lite)


En månad i staterna

De senaste dagarna har varit ganska tröga för mig, jag tog influensa vaccinet i helgen och kände mig inte riktigt hundra efter det med lite feber och sånt, men nu har jag repat mig och tänkte uppdatera er lite om min första månad  i USA. Det finns ju en hel del bilder som jag inte delat med mig av än och här kommer en del på vad jag pysslat med här borta.

Några svängar till DC med sightseeing





Tada!


Söta Natalie


Jag utanför Vita huset, tänkte besöka insidan också men först måste jag kontakta min ambassad pga nya säkerhetsregler.



Adele the kiwi frome New Zeland =)


Lite bilder från Spirit of America








Som arrangerades på the patriot center av amerikanska militären











Sen var jag ju på Sixflags




Med Natalie och Adele


Amerikanarna tar attraktionerna till en helt ny nivå av sinnessjukt




Och eftersom det uppenbarligen inte står rätt till i mitt huvud så var jag ju såklart inte sist med att åka alla de största, men var en aning spak efteråt....

The masonic tempel får jag göra ett eget inlägg om för detta kommer bli aldeles för långt, sorry!




Förutom att jag har hållit mig sysselsatt med massa roliga saker har jag också lagt till med några goda vanor:



Hälsosamma mellanmål som blåbär och pepperjack cheese =) Nää men vi har väldigt mycket färsk frukt, bär och grönsaker hemma vilket jag diggar.


Min mage har nu vant sig vid mindre portioner och jag har även börjat med nyttigare frukostar =)




Men på helgen ser jag till att unna mig, detta är en av de fem godaste efterrätterna jag någonsin ätit "Maple butter blondie" så sjukt god på Applebee´s =)


Jag har inte rökt på över en månad, det är klart att jag kan känna mig sugen ibland, men faktum är att jag bara använt 2 nicotin tabletter sen jag kom hit *stolt*

Jag och Natalie har dessutom bestämt oss för att börja med kickboxning =)






Sen har jag ju lärt mig en del nya saker också som att:





I USA har dem riktiga sagodjur som Jackalopen som lever i de södra delarna. Först trodde jag att det var ett fotomanipulerat skämt men detta är alltså ett riktigt djur som för första gången sågs av en vit man 1828.

Förutom att Jackalopen får en att fundera över eventuellt släktskap mellan harar och rådjur
eller Guds humor, så är faktiskt inte utseendet det mest uppseendeväckande hos djuret.

Jackalopen är känd för sin förmåga att härma den mänskliga rösten, och ackompanjerar ofta sjungande cowboys och föredrar basstämman.

Dem syns sällan under dagen och parar sig bara under elektriska hagelstormar,
kanske är det just därför som Jackalopen är USAs ovanligaste djur.




På tal om djur så har jag skaffat mig en speciell relation till ekorrar här borta, dem är sååå söta och det verkar som om dem gillar mig för dem är väldigt tama =)












Som sagt, jag har lärt mig en hel del om nya djur här borta, allt från Jakaloper till spindlar och ormar. Och självklart hade jag ett gigantiskt sammanbrott här borta över alla giftiga spindlar och satt och grät hysteriskt över telefon med Lisa för nån vecka sen, för så jobbigt tyckte jag att det var, men efter det gick det över och nu stör det mig inte alls på samma sätt.




Jag har också lärt mig att:



Vissa matvaruaffärer måste man vara medlem för att handla i, ett medlemskap kan kosta ca 40 dollar, och de affärerna kan vara de enda matvaru affärer i ett område som säljer frukt och grönt. Jag ville köpa en frukt och fick till svar att antingen får jag bli medlem eller så får jag be någon som är medlem att köpa ut till mig. Bara i USA gottfolk, bara i USA...



Och jag trodde att Chuckycheese var ett hamburgarställe, men blev jag förvånad när jag fick förklarat för mig att det var ett spelställe.




Jag har också anmält mig till en kurs på 30 timmar i konst på Richmond University som jag ska gå i mitten av November





I dessa fina miljöer kommer jag studera =)


Allt som allt trivs jag riktigt bra här borta, jag har tid att göra, upptäcka och se det som jag tycker om och är intresserad av. Jag utvecklas, utmanas och känner mig levande

Karolina






RSS 2.0