Washington DC

Här kommer lite bilder från igår =)

Vi bestämde oss för att dra in till DC

Vi tog metron in











Vi såg bland annat the capitol och statue of america








Sen var vi på air and space museum


Efter det åt vi glass på the mall, det är den långa öppna platsen som delvis är täckt med gräs mellan the capitol och statue of america på båda sidor av the mall ligger massa olika museum.



På gräsmattan brevid oss när vi åt glass blev jag vän med en ekorre =) även dom är större i USA.



På vägen hem stannade vi vid karusellen =)


Jag lär mig så mycket nya saker hela tiden här borta, det finns ju så mycket man måste veta när man ska bo i ett nytt land och ibland tänker jag att vilket fantastiskt tålamod Jennifer måste ha, för så här låter jag större delen av dagarna:

Jennifer, why is this....?
Jennifer, how do you....?
Jennifer, what if....?
Jennifer, where do you....?
Jen, what is this?

Tja, ni fattar och det handlar om allt från geografi till var tomma påsar ska ligga och trafikregler =)

Jag har fått tre nya rädslor här borta:


-låååånga "stora" (enligt våra mått) svarta ormar som tydligen ska vara "ofarliga".



-Kloakråttor (såg en när jag var och handlade i New Jersey, stor som attan.



och det finns ju sånna där speciella galler lite här och var som leder ner i kloakerna, som är precis mellan trotoaren och vägen, dom vill jag inte gärna gå nära...



-Och läskigaste av allt är något som man hör varje dag här, cicadorna, det e ett jätte högt ljud, typ som att det satt tusentals syrsor i träden överallt, soooo creepy, jag ska lägga upp film eller nått på det så ni får höra så fort jag köpt en ny kamera.

xoxo K

USA de första hektiska dagarna!

Nej jag har inte gått och dött =) men jag har verkligen aldrig förr haft så mycket att göra på så liten tid, och jag har haft riktigt begränsad tillgång till nätet. Mycket har hänt sen senast, och jag har så mycket jag skulle ha uppdaterat om, vi får se vad som kommer upp i efterhand, men här kommer lite bilder från de första dagarna av mitt nya liv i USA =D

Detta är Malin och Josefine som båda reste tillsammans med mig med

STS till New York

 

I detta planet, från Frankfurt =)

 

Till Sheraton hotell, New Jersey

Och detta hotellrum som jag delade med bland annat...

Tyska Natalie, en as grym tjej, som också bor i Washington DC ca 25 min ifrån mig.

 

Under alla mina dagar i USA har jag lärt mig eller upptäckt något nytt, alltifrån små grejer som denna smarta pluggen man kan sätta i take away coffee så man inte spiller på sig själv (som jag alltid gör)....

 

Till mycket större saker som NY...

Jag har också träffat en massa fantastiskt folk och skaffat nya vänner i olika delar av USA, här är

Tyska Marie, Tyska Natalie och svenska Josefin den goe från Jönköping, hon bor i NY henne kommer jag deffinitivt hälsa på =)

*Saknar redan*

Två danska tjejer, hon längst till vänster har jag tillfälligt tappat namnet på, men mitten är Camille, så skön brud, hon lärde mig att förstå danska (yey, personlig seger) ^^ och jag lärde henne att prata lite svenska

Jag har provat ny mat också ;-) eller åtminstone nya varianter =) yum.

och

fått

en

ny

kärlek...

...

...

....

 

Seaweed sallad, sååå gott sååå nyttigt sååå beroendeframkallande =)

och på tal om beroende, så går det

riktigt bra att sluta röka,

det känns super

 

Jag har typ tusen och en saker till att berätta och visa för er, men nu är klockan 12 på natten för mig och jag måste sova för jag ska upp tidigt och ha skype date. Jag avslutar med en bild jag tog idag på flickorna sittandes på min säng med balonger jag fick på flygplatsen. Hoppas ni har det bra, Puss och kram

l


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Separationsångest



Packning, städning, projektarbete och ärenden. Den fysiska förberedelsen inför mitt år utomlands är ganska given. Det finns mängder av tips och tricks på nätet om hur man t.ex ska packa sin väska på bästa sätt, vad man ska ha med sig och hur man ska skriva ett arbete, men varför finns det ingen bra mental förberedelse guide?

Visst är allt det praktiska en viktig del i den mentala och själsliga förberedelsen men varför tas det förgivet att t.ex avsked är nått man helt enkelt ska bli bra på på egen hand? Vi får lära oss så mycket om hur vi skaffar oss saker, men väldigt lite kring hur vi gör när vi förlorar dem.

Det är en hel del avsked just nu, eller tja det mesta är ju på återseende, men vilka som är på återseende och vilka som är farväl är inte alltid självklart när det rör sig om så lång tid.

Jag gick igenom min garderob idag, rensade och sorterade, "ta med" och "lämna kvar".Det kanske låter jätte fånigt, men för mig känns det riktigt jobbigt att jag bara kan ta med mig så lite. Att jag måste lämna kvar så mycket som jag verkligen tycker om.

Inom psykologin brukar man prata om transitionsobjekt. Ett transitionsobjekt kan t.ex vara ett litet barns nalle. Nallen får följa med överallt, i sängen, till dagis, till mormor och runt om i huset. För det lilla barnet är nallen en slags trygghet, som den tar med sig när det gör små "utflykter" från mamman eller pappan.

Tanken är att det mest är mindre barn som har transitionsobjekt, men jag är inte liten längre och jag känner mig ändå riktigt naken när jag ska flytta och inte kan ta med mig mitt "bo" och samtidigt måste lämna närheten och tryggheten hos människor jag tycker om.

Jag är jätte glad och förväntansfull inför att jag ska åka, men jag inte är mer än människa och rymmer en massa olika motstridiga tankar och känslor nu när jag står i en förändring av min vardag.

Viktig information

Created by OnePlusYou


Här kommer adressen ni kan nå mig på om ni skulle vilja skicka en hälsning när jag är i USA:

Karollina Mattsson
8406 Gambrill Lane
Springfield, VA 22153
USA

Det tar ungefär en 7-10 dagar för ett brev att komma fram.

Vill man inte vänta så länge kommer jag ju såklart kunna nås via Facebook som vanligt för er som har det, via den här bloggen går också bra att skriva några rader bland kommentarerna och min mail ([email protected]) kollar jag ju normalt sätt minst en gång om dagen.

För er som kanske vill se mer av mig så kan man även adda mig på Skype. Även där använder jag mitt nätalias Leithay.

För er som inte vet vad Skype är så kan jag kort förklara att det är ett program som gör videosamtal på ett enkelt, bra och gratis sätt. Det som behövs är en mick och en webbkamera (vill man bara prata räcker det såklart med mick, för er som är osäkra är micken ofta inbyggd i webbkameran om ni har en). För att ladda ner skype går du till www.skype.se

Senare kommer jag även lägga upp ett mobilnummer jag kommer ha i USA eftersom att det går att ringa riktigt billigt via skype till telefoner.

Så kontentan av det hela är, hör av er =)

Liseberg

I lördags vaknade jag mer schleten än vad jag skulle vilja erkänna, och begav mig ner till Gbg för att träffa Klaus och Gabriella som stod och väntade på mig vid tågstationen.


Här står K och G och väntar på att åka Kanonen


Jag stod också i kön och väntade med skräckblandad förtjusning ^^


Från 0 till 75 på 2 sekunder är så sjukt galet snabbt. Många hesa skrik och svordomar senare kom vi fram till att "det finns inget naturligt med den åkturen" ;-). Trots det åkte vi den igen ^^

Senare på dagen när det regnat en stund passade vi på att se 3D bion


Här garvar jag åt hur svårt G hade att ta mig på alvar i 3D glasögonen, medan vi väntade på att
filmen skulle börja.


För man ser ju så cool ut ^^

Efter en lång dag på Liseberg med en del skoskav, var det skönt att trilla in på den Grekiska tavernan som ligger mitt emot Fröken Olssons cafe och sitta där och mysa över en middag. Efter det mötte vi upp Erika som också var i stan och tog en bio tillsammans innan K och G följde oss till bussen.

Allt som allt hade vi en super bra dag och jag var helt matt i kroppen av skratt, mat, gång och adrenalinkickar när jag kom hem vid halv 1 att jag decka direkt och sov som ett barn =)





Grillkväll

I fredags kväll hade vi grillkväll hos en av Lisas bröder Andreas och hans fru Jessica, som vi även råkar bo grannar med =) Ett annat grannpar var också där, och vi åt massa god mat och drack vin och tjötade, super trevligt hade vi och jag fick chansen att busa och mysa lite med Lisas söta syskonbarn =)


Ja det går ju inte att tvivla på vem A brås på när det kommer till bilder ^^


V kör på den oskyldiga looken


Rybergs grillkorv, va onvanligt nu för tiden =P


Andreas, Jessica och mamma


Eva och Andreas


Pappa


Och en väldigt trött K

Jag kastade in handuken tidigt vid 11 snåret eftersom jag skulle upp tidigt och åka till liseberg dagen efter.

Gråbo och Alingsås

I onsdags hälsade jag på hos moster Marita i Gråbo, det var längesen, jag brukade ofta vara hos henne när jag var mindre. Hur som helst så åt vi god mat, pratade och myste framför tv:n med Ben & Jerry's och kaffe med päronkonjak och grädde, syndigt värre =)



Dagen därpå vaknade vi och åt nybakat bröd med te ute i Maritas jätte vackra trädgård, det hade varit underbart att börja varje dag på det sättet =)

Sen gav vi oss av till Alingsås och gick runt i flera timmar i olika små roliga affärer
(Ursäkta de oredigerade bilderna, har inte hunnit installera Photoshop på den nya laptopen än)







På Korpens Lustgård köpte jag delar av presenten jag ska ge min värdmamma när jag kommer dit, nämligen en handgjord osthyvel i stål och trä samt två handgjorda én smörknivar, som lukar gudomligt. Jag tänkte ge detta tillsammans med lite typiskt svenska matvaror som jag tror att hon kommer uppskatta, som lingonsylt, hjortronsylt, knäckebröd m.m

Fullt ös!

Yes, hela tiden, nu för tiden, på ett bra sätt =) Så jag har inte hunnit uppdatera, och uppdateringarna ligger i mitt huvud och ropar att de vill ut i samstämmighet med bilderna på mobilen, så i eftermiddag tänkte jag lägga upp det som ligger och väntar, men först ska jag besöka min nya kusin Felicia och min morbror Magnus och hans Ann-Sofie =) Later! K

Countdown!

Created by OnePlusYou


Stockholm

I veckan var jag i Stockholm onsdag till torsdag. På torsdagen hade jag tid på ambassaden för att skaffa visum, sen hade jag inte träffat mina fastrar på ett tag så jag bokade tågbiljett till dagen innan och passade på att hälsa på.

Jannie kom och hämtade mig på tågstationen, vi skulle gå hem till henne på söder men vi fastnade lite på vägen =)




 Jag och Tanya hade jätte trevligt hemma hos Jannie, med vin, god mat och massa tjejsnack.


Jannie i köksfönstret i hennes fina lägenhet =)


Tanya

Efter maten gick vi ut på stan och hamnade på en liten kvarters krog någonstans (ingen aning om vart vi var ^^)


Och efter en lång varm dag hade jag hunnit bli lite salongsberusad =)


Jag och Tanya



Jannie och Tanya

Dagen efter var det dags för mitt möte på ambassaden. Det var jätte fint väder och jag var där i vad jag tyckte var god tid för mitt möte (30 min innan). Vad jag inte visste var att dem inte bryr sig om vilken tid man har för jag fick stå och köa i
2 1/2 timma utanför för att ens komma in i ambassaden.


Ambassaden var inte direkt flottaste byggnaden i stan, men vakten i säkerhetskontrollen var inte fel att se på ^^

Anyway, väl inne i ambassaden och framme vid en av betjäningsluckorna lyckas jag såklart göra bort mig....
Jag kommer fram och i luckan sitter en amerikansk man i 35 års åldern.

Amerikansk consul
- Hello
                                 Karolina - Hi! *nervös*
                  Amerikansk consul - So...what's up?

Säger han på ett väldigt uppfodrande sätt, och jag tänker vadå "what's up", jag är här för att söka visum, vad tror du? Eller fösöker han vara ungdomlig och trevlig nu,  i så fall är what's up en dum fråga när jag stått och väntat i tre och en halv timma! Och av någon anledning som övergår mitt förstånd blir i alla fall svaret på hans fråga:

Karolina -
eeiiieeeh?

Hehe, hur som helst fick jag mitt visum efter ytterligare ett pinsamt missförstånd som jag stenhårt håller fast vid beror mer på språkförbistring än min blondhet ;-)

När jag kom tillbaka till Jannies lägenhet hade hennes barn dykt upp så nu avslutar jag med en bild på mig och mina kusiner


Hektor, jag och Heidi

Mys i Kungälv

För ett tag sen var jag i Göteborg och hälsade på Eva vi promenerade, åt en massa och tog en tur till Kungälv där vi hamnade på ett mysigt Café =)





Uppdateringsdag

Idag har jag en " sjuk i sängen passa på att uppdatera nätet" - dag. Så jag tänkte slänga upp lite bilder och sånt som legat ett tag och väntat på att komma upp.

Santa Claus and GBG

Idag är jag ledig och det känns gööör gött =).

Fast det betyder ju inte att jag inte har saker jag ska göra. Dels ska jag till Göteborg senare idag för ett möte, jag tänkte passa på att åka ner lite tidigare för att bland annat leta efter en gåva till min värdmamma =). Sen vill jag införskaffa en speciell passplånbok på MUJI eftersom jag kommer bära med mig mitt pass och mitt klumpiga internationella körkort hela året. Men en sån här smart ska jag skaffa:



Och innan jag sticker till Gbg så ska jag hem till Lisas familj i Ljungskile och leka jultomte. Jag har nämligen lyckats komma över presenter från Lisa till sin familj, det ska bli kul =)


Men allra först har jag saker att fixa med här hemma, så nu får jag lägga på ett kol! Ha det underbart allihop! / K


RSS 2.0