Önskelista!

Så här inför jul så får man ju ofta frågan "Vad önskar du dig i julklapp?", då känns det väldigt praktiskt att ha en blogg som man kan lägga ut en offentlig önskelista på ;-) Så förutom snälla barn önskar jag mig:



En hög med pengar till min hypnosutbildning






En Gorillapod Original, dom e grymma.


Anionklocka även kallad ionwatch. Det är en digital sportklocka som avger negativa joner som har en rad positiva effekter på kroppen.




Sen vet ni ju att jag är svag för smycken, och jag blev helt kär när jag såg dessa på:
Etsy




Bulgur, saknar det, älskar det, vill ha!!!


Yes önska sig kan man ju alltid ;-)!







Tre månader i USA


En ny era!

Yes, jag har bestämt mig för att ta bort lösenordet på min blogg. Jag har även tagit bort de flesta bilderna på mina värdbarn där man kan se dem ordentligt. Så så blev det efter en del krångel med lösenord och inloggning. Så nu kan alla följa min blogg.

XOXO /K


PS. Nya uppdateringar imorgon, eller tja, imorgon för mig men ikväll för er =)

I got it!

Mitt Virginia drivers licence! På första försöket, trotts att dem är riktiga pissapor på the DMV där man skaffar det. Men endå! Nu är det klart, nu behöver jag inte gå dit igen, så länge jag inte missköter mig typ.

Tyvärr är nog inte risken att ni får se det särskillt stor, jag har en känsla av att jag ser ut som ett vandrande skatbo på bilden, utan smink, as nervös och riktigt irriterad, sånt e svårt att inte fånga på bild. Aja.


Kan inte sova...

"Hemma på Ikea"


Ikväll har jag legat och panikpluggat inför mitt teoriprov och körtest som jag ska göra imorgon. Typiskt. Nu ligger jag i alla fall under täcket och tankarna snurrar.

Jag hade tänkt att ta det lugnt denna veckan och till helgen men det verkar skita sig. Det e prov hit, playdates dit, julshopping, H1N1 vaccinering (tar typ en halv dag här borta pga köer), sitta barnvakt, baka, antagligen ett tyskt houseparty på lördag, mer barnvaktande på söndag. Måste iväg och posta ansökan till hypnosutbildningen också och gå till banken och lösa check innan fredag också.

Skulle egentligen hunnit ta en kaffe med en svensk aupair som jag inte träffat sen orienteringen och påbörja en bok till bokklubben och för att inte tala om post departure projektet jag skulle gjort klart också... Och att städa... hmmm jag tror inte ens att jag vill erkänna här när jag städade mina utrymmen senast... hrm.. anyway..
men det kan jag ju bara glömma denna veckan.



Alla mina veckor e ungefär såhär, men jag tänker att det kommer lugna sig lite när jag fått körkortet och konst kursen avklarade.

Bortsett från att jag har många bollar i luften så känner jag mig ensam ikväll. Idag åkte Lisa hem till Sverige, och även om det bara är tillfälligt så känns det som jag helt plötsligt är ensam här borta, även om det såklart är helt ogrundat.

Jag tänker också mycket på det jag saknar i sverige:

-Det kalla men relativt "torra" vädret i sverige (här borta fryser jag konstant, inne ifrån, man vänjer sig efter ett tag...)

-Min gosiga hårboll till kurrmaskin



-Människor, familj, släkt och bitar som dop och sånt som man missar..

- Vanligt hederligt jävla kolsyrat vatten, typ Loka med citron smak, eller neutralt, vad som helst, men det e typ omöjligt att få tag på här borta!

-Att vandra runt i Uddevalla, stan, se folk man känner och bli igenkänd.

-Nära och käras mat

-Att laga mat med märken man litar på och är uppväxt med och att framför allt själv välja vad som ska finnas i kylskåpet.



- Min pyssel låda

- Att ha växter att pyssla om, vi har tre levande växter i hela huset, det är för lite!

-Vänner, inte vänner och allt där emellan.. ibland iaf.



Detta får mig att ligga vaken på natten trots att jag ska upp tidigt och har en låååång dag...


Weekend in Art at Richmond University

En liten inblick i mitt fantastiska, creativa och fullspeckade amerikanska liv =)



Shewolf



Jag gillar inte Shakira, men jag älskar elguran i detta beatet!

Blue Ridge mountains och Luray Caverns

Dagen efter halloween, i söndags, tog jag, min värdfamilj + Natalie och Jennifers vännina Ms. Ines en roadtrip ut på landet. Vi åkte i två timmar ut förbi Channandoa vally som ligger mellan Blue Ridge mountains. Jag passade på att ta lite bilder med min gamla kamera inne ifrån bilen.









Efter två timmars bilfärd kom vi till Luray caverns. Att gå ner i grottorna var helt fantastiskt och unikt, nog för att jag gått i grottor tidigare, men inget som kan mäta sig med detta.



Först och främst var den gigantisk, vi vandrade omkring i minst en timma där inne på en slingrande väg.



och helt spektakulärt vacker







Med en underjordisk sjö, Erika din Potter nörd du hade säkert tyckt det var lite läskigt =P Nää, elakt av mig, den var fantastiskt fin, eftersom vattnet är väldigt stilla så reflekteras taket i vattenytan.





Vissa av framväxterna var gigantiska



Och dem hade till och med en bal sal i grottan där hundratals bröllop hade ägt rum



Och med världens största orgel så kan jag tänka mig hur mäktigt det måste varit. Denna orgeln är speciell inte bara för att den är ganska långt ner under marken, men också för att den istället för pipor är kopplad till hundratals stalaktiter runt om i grottsystemet. När man trycker på en tangent "knackas" det lätt på en nogrant utvald stalaktit som avger tonen. Resultatet och akustiken ger en förvånadsvärd stark, spöklik men endå sjukt vacker musik.

Världens största musik instrument


(Tyvärr kan jag inte säga att det är en bra inspelning, det låter på ett helt annat sätt när man står där, men ni kan få ett hum om det)



I grottorna finns också en vacker önskebrunn som dragit in miljoner till välgörenhet.

Lätt värt ett besök, eller två =)

Sysslesatt

Okey, en snabb uppdatering om läget.

-Förra helgen var ju Halloween, på lördagen klädde jag ju upp mig och gick ut tillsammans med några vänner.

 


-Dagen efter på söndagen tog vi en roadtrip över dagen, det har jag påbörjat ett blogginlägg som jag ska lägga upp.



-Igår lördag, var jag och Natalie ute igen i DC det kommer det också ett inlägg om så snart jag hämtat min kamera hos Natalie.


-Vilket leder oss till idag. Idag hade jag sovmorgon efter en sen natt, och ska så småningom lulla iväg till Nati. Idag ska vi arbeta på vårat konstprojekt (fotografering) inför Richmond helgen (Vilket påminner mig om att det är ytterligare en grej jag vill blogga om) Efter det tänkte vi avsluta dagen med Lasertag (typ som laserdoom)

How awsome is that! ;-)


Anledningen till att jag aldrig kommer bli kirurg...

Det var längesen jag läste något som gav mig kväljningar men idag satt jag och läste ut Dan Browns -  The lost symbol. Så jag sitter där i min stol med min P&J sandwich när jag kommer till detta stycket:

"Perhaps you've heard.... about the brain scans taken of yogis while they meditate? The human brain, in advanced states of focus, will physically create a waxlike substance from the pineal gland. This brain secretion is unlike anything else in the body. It has an incredible healing effect, can literally regenerate cells, and may be one of the reasons yogis live som long"


Jag fick så sjukt äckliga bilder i huvet när jag läste detta, tillsammans med konsistensen av jordnötssmör i munnen att jag ryser. Waxlike secretion och brain borde inte få nämnas i samma mening!


Bluntly speaking...

Jag brukar normalt sett vilja lämna sånna här saker utanför min blogg, för jag är en positiv person och jag vill att min blogg ska återspegla det. Samtidigt så lever jag ju inte något perfekt Barbie liv utan har ju precis som alla andra mindre fluffiga känlsor ibland. Så för att dela en rättvisare bild med er...

Det finns tre specifika fall de senaste dagarna som gett mig allt annat än fluffiga känslor.

Den första är en annan au pair som skulle följt med oss ut på halloween som på ett ganska kasst sätt i sista sekunden gjorde klart för oss att hon inte var intresserad av att följa med, till historien hör att det var hon som hade startat idén och skulle vara designated driver. Så istället för att säga, tyvärr jag har ångrat mig jag vill inte med längre, säger hon att hon jobbar och inte kan prata. När hon dagen efteråt dyker upp på andra festbilder på Facebook, blir det ju aningen pinsamt för henne, inte så smart bruden.

Då tänker jag såhär, jag är en ganska flexibel person, jag tycker inte att jag gör det svårt för folk att vara ärliga, endå är du oärlig och beter dig riktigt dåligt. Sen tänker jag att våra barn leker ihop så jag borde
visa att jag kan ta the higher moral ground.

Den andra personen som betett sig mindre begåvat är min värdmammas ex. Som jag berättade för er så är chansen ganska stor att jag blir kallad till rätten av denne man. Fair, fair. Men när jag får redan på att han i sina desperata smutskastningsförsök vill tracka på min engelska genom att säga att jag inte framför hans medelanden till Jennifer för att jag inte förstår vad han säger så tänker jag, " lilla gubben, jag skulle vilja se dig försöka".

Min förmåga att uttrycka mig och kommunicera, både på svenska och engelska, har aldrig varit min svaga sida. Jag hoppas att han kallar mig till rätten för det är ett patetiskt försök, speciellt när jag hela tiden för höra utav amerikaner hur bra och accentfri min engelska är och med det i åtanke så har det egentligen ingen betydelse att jag har x antal år av engelska studier och cambridge testet i baggaget.

Men tyvärr borde jag även här visa att jag är den mognare personen för flickornas skull.

Den tredje personen jag stör mig som fan på idag är brandmannen som tappade och totalpajade min kamera på halloween, nu är jag 86 dollar fattigare för att jag fick betala mellanskillnaden för en ny...


I alla dessa fallen tänker jag att jag borde ta the higher moral gound av olika anledningar, men det sundaste för mig är egentligen att för en gångs skull bli riktigt förbannad och säga skit er i näven era jävla pissmyror och sluta slösa min tid!






Halloween special!

Lite sen men så kan det bli när det inte blir som man planerat ^^ Här kommer iaf en liten video blogg och några bilder. Jag och Natalie gick ut igår med en annan svenska och en danska. Vi åkte ner till Georgetown och vandrade runt på gatorna, det var där dem hade en jätte stor halloween parad och alla man såg hade kostymer på sig av nått slag, det var riktigt ballt, sött, läskigt, weird och ja helt galet, men på ett bra sätt.









Natti, Annika and me



Natti, Annika and Maria



När vi kom till Georgetown träffade vi på en kille som vi i bloggen kallar Mr Navyman, han tog oss till ett riktigt amerikanskt house party, ett gigantiskt hus mitt inne i DC. Det var typ precis som på film, massa hög musik, röda engångsmuggar, hemmagjort bål i stora dunkar och massa öl, alla hade kostymer och vi hade as kul. Jag blev uppdragen på golvet av en kille och vi började dansa, och det gick ganska bra, fast jag tyckte att han var väldigt närgången, but it was all good when he told me he was gay, han var kul.

Jag och Nati kommer säkert att träffa Mr Navyman igen han har lovat att ge oss en ordentlig tour av DC och Vita Huset =)

Jag önskar att jag hade fler bilder att visa men tyvärr gick vi förbi en brandstation där en brandman totalpajade min nya kamera så detta var sista bilden med den på ett tag.... =(



Fatta att jag e glad att jag tog extraförsäkringen nu eller?

Hur som helst var våran kväll/natt jätte lyckad och vi kom hem sent på småtimmarna.
Hur hade ni det? Puss

RSS 2.0