Pinappleturnover

Så, även om jag inte gillar många sötsaker här borta (som mest smakar kemikalier och kommer med en hel bok med tillsatser som bihang) så finns det ju såklart en del mumsiga hemmagjorda godsaker som jag fastnat för. Här är receptet på en av dem! Super mumsigt

Pinappleturnover även kallad pineapple upside down



Ingredienser

Dekoration
# 2 burkar Ananas ringar
# 50 gram brunt socker
# 50 gram mjukt smör
# 4 msk ljus sirap
# 1 burk marachino körsbär

Kakan
# 100 gram socker
# 100 gram mjukt smör
# 2 ägg
# 150 gram vetemjöl
# 1 tsk bakpulver

Anvisningar:
Värm ugnen till 175c.

Placera ett smörpapper i botten av en djup långpanna.
Blanda brunt socker, smör och sirap till jämn smet som du sprider ut
över smörpappret jämnt. Placera ut ananas ringarna och körsbären (som på bilden)
över smeten.

Vispa ihop ägg och socker i en skål. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner det i
skålen tillsammans med det mjuka smöret till en jämn smet som du sprider ut i långpannan.

In i ugnen på 175 c i circa 25 minuter. Testa för att se om kakan är färdig med en tandpetare.

Är god att servera tillsammans med tex; vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0